Preminuo Srećko  Dokić

 Preminuo Srećko  Dokić

18 новембра, 2022 0 By aleksandra

Izvor Energy press  foto UZP

U NIšu je preminuo jedan od  najpoznatijih  ženskih frizera  sa prostora Balkana , vlasnik TV Art vizije,veliki humanista i borac za ljudska prava Sreten Dokić.Rođen je  u Nišu 1946. godine i svojim višedecenijskim radom ostavio neizbrisiv trag u životu ovoga grada.

Srecko Dokic,rodjeni Nislija nakon 50 godina uspesne, medjunarodne  karijere iz oblasti estetike,pre svega frizerskog zanata. Posebnu pažnju su izazivale njegove modne revije u Italiji,Engleskoj i drugim svetskim metropolama  osamdesetih godina.
Jedan od prvih elektronskih medija,1994.godine na kome su mnogi sada poznati i priznati tv radnici  grada Niša sticali i prva iskustva je TV ART VIZIJA ciji je on vlasnik i osnivač .

Osnovao je Uniju zanatlija i preduzentika Region Juzna Srbija Nis, jednu ozbiljnu privrednu organizaciju koja je  ubrzo  prerasla  u stecište elitnih privrednika, preduzetnika, zanatlija,radnika,  i broji 8 700 članova sa citavog Jugostoka Srbije i regiona.Kao privrednik, dobio je  Specijalno priznanje u Akciji Menadzera godine 2012, godine od Evropskog Udruzenja menadzera Jugoistocne i Srednje Evrope,direkcije za izbor NAJMENADZERA Bosne i Hercegovine.
Dobitnik je i diplome Velemajstora najviseg nivoa  Saveza Udruzenja kolekcionara Srbije 2011.godine.kao i Zlatne plakete Unije zanatlija i preduzetnika Republike Makedonije  i plaketu Unije privrednika,preduzetnika i zanatlija Toplickog regiona.
Godine 2010. pripala mu  je Velika Zlatna plaketa organizacije Udruzenja privrednika Jugoistocne Srbije i Udruzenja srpskih privrednika i zanatlija za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji privrede.
Regionalna privredna komora Nis mu je dodelila Zlatnu plaketu za doprinos razvoju preduzetnistva 2013.godine.
Zanatska komora Srbije i Udruzenje samostalnih privrednika i zanatlija Nis urucila mu je Veliko Zlatno majstorsko pismo, takodje  je i dobitnik je Zlatnih plaketa Zanatske komore Srbije, Udruzenja samostalnih privrednika i zanatlija.
Organizovao je brojne manifestacije,među kojima su: humanitarna Međunarodna Tortijada ,Etno sajma zanatstva, preduzetništva i starine ,Fešn wik-nedelja mode…

Opelo će se održati na niškom Novom groblju u ponedeljak 21.novembra sa početkom u 12:30, a sahrana u 13:00 sati.                                    
 

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli