U Dimitrovgradu 18. i 19. novembra „Dani Caribrodske šušenice”

U Dimitrovgradu 18. i 19. novembra „Dani Caribrodske šušenice”

17 новембра, 2023 0 By aleksandra

postavio Energy press

Sedma po redu gastro-turistička manifestacija „Dani Caribrodske šušenice” biće održana 18. i 19. novembra (subota i nedelja) u Dimitrovgradu.

I ove godine ovaj festival hrane, tradicije i muzike biće organizovan u hali u Sportskom centru Park i u Balkanskoj ulici.

Direktor Turističke organizacije „Caribrod” Vasil Andrejev kaže za FAR da će u sportskoj hali biti izlagači šušenica, mesnih i mlečnih prerađevina, vinarije i destilerije, a u Balkanskoj ulici biće izloženi suveniri, prerađevine od voća i povrća, ajvar, ljutenica, džemovi, zemljane posude, tekstil i dr. Manifestaciju će pratiti bogat kulturno-umetnički program u kojem će nastupiti Kulturno-umetničko društvo „Caribrod”, Muzički centar Klemenović i trubači, a planirano je da 18. novembra u 18:00 časova u centru grada koncert održi estradni umetnik Dragan Kojić Keba, dodaje Andrejev.
Promoteri manifestacije biće kuvari Stambol Geštamov i Ivan Zvezdev iz Bugarske, koji će ocenjivati takmičare i doneti odluku o tome čija šušenica će biti najbolja. Planirana je i radionica kuvanja sa decom.
Prema rečima direktora TOC-a očekuje se učešće oko 300 izlagača na 650 m2 izlagačkog prostora, pedesetak proizvođača šušenice i veliki broj posetilaca iz Srbije i Bugarske.
Manifestaciju „Dani Caribrodske šušenice” organizuje Turistička organizacija „Caribrod” iz podršku Opštine Dimitrovgrad.

izvor far.rs
P. Videnov
Foto: Stefan Pavić
Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli