“Upoznaj svoj grad”- akcija Turističke organizacije Niš

“Upoznaj svoj grad”- akcija Turističke organizacije Niš

18 априла, 2024 Off By aleksandra

postavio Energy press

U toku je sprovođenje aktivnosti projekta “Upoznaj svoj grad” Turističke organizacije Niš u okviru koga učenici niških škola obilaze znamenitosti grada NIša.
Projekat “Upoznaj svoj grad” je osmišljen tako da se učenici niških škola kroz obilaske najvažnijih spomenika upoznaju sa kulturno-istorijskim nasleđem svog grada.
Kako često previdimo i najmanje poznajemo zgrade pored kojih svakodnevno prolazimo, Turistička organizacija Niš želi ovim projektom da pozitivno utiče na učenike i njihovo formiranje celovite slike grada u kome živimo.
Program obilaska lokaliteta kreiran je u sklopu predmeta istorije, a prema razredima i nastavnom planu koji obrađuju.

Trenutno je kroz ovaj projekat lokalitete kao što su Tvrđava, Medijana, Arheološka sala narodnog muzeja Niš, Ćele Kula i Čegar obišlo oko 800 učenika niških osnovnih škola, dok se projektu uključuju i niške gimnazije.
Interesovanje škola i učenika je veliko, a kako bi projekat uspešno zaživeo i njegove aktivnosti bile sprovedene na adekvatan način, TON je uključio i Narodni muzej Niš i Udruženje turističkih vodiča Niš i druge aktere koji svako iz svog domena doprinose organizaciji obilazaka.
Smatramo da će ova akcija doprineti da se mlađe generacije povežu sa korenima i upoznavajući svoj grad razviju pozitivan odnos prema turizmu i time se pojača uključenost lokalnog stanovništva u razvoj turizma.
Datumi zakazanih obilaska se popunjavaju do kraja školske godine, a projekat će se nastaviti i početkom septembra odnosno početkom naredne školske godine.

izvor: TON NIŠ

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli