Razgovori ambasadora Tomaša Kuhte u Dimitrovgradu

Razgovori ambasadora Tomaša Kuhte u Dimitrovgradu

6 марта, 2022 0 By aleksandra

Photo: Velvyslanectví České republiky / Ambasada Republike Češke Energy press

Dana 8. februara ambasador Tomaš Kuhta je posetio Dimitrovgrad. Grad se nalazi na jugoistoku Srbije, samo nekoliko kilometara od graničnog prelaza sa Bugarskom. Opština Dimitrovgrad živi naročito od turizma i obezbeđuje funkcionisanje najopterećenijeg srpskog graničnog prelaza.

Ambasador Tomaš Kuhta je razgovarao sa predsednikom opštine gospodinom Vladicom Dimitrovim o mogućnostima saradnje u oblasti kulture i trgovine. Sastavni deo posete je bila i  kulturna agenda jer je grupa devojaka iz Dimitrovgrada 2020. godine sa pesmom češke pevačice Gabriele Gunčikove učestvovala na takmičenju Srbija u ritmu Evrope. Sa češkom pesmom su osvojile 2. mesto. Sastanku je prisustvovao i direktor takmičenja Srbija u ritmu Evrope gospodin Igor Karaderević, koji je pozitivno ocenio uspeh devojaka postignut sa ovom češkom pesmom.

U okviru daljeg programa je realizovana i poseta muzeju sa eksponatima iz rimskog doba (preko Dimitrovgrada je vodio stari rimski put do Konstatinopolja, današnjeg Istanbula), dalje poseta novoj sportskoj hali gde se organizuju međunarodni sportski turniri u fudbalu i košarci, a amabasdor Tomaš Kuhta se sastao i sa direktorom sportskog centra gospodinom Vasilom Andrejevim. Vredna je pomena i poseta lokalnoj biblioteci gde se mogu naći i knjige čeških autora.

Na kraju posete je održana i konferencija za štampu.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli