Vranje dobija turistički kompleks „Borin grad“

Vranje dobija turistički kompleks „Borin grad“

18 октобра, 2024 Off By aleksandra

postavio Energy press

Etno kompleks „Borin grad“, za koji je urbanistički projekat odrađen još pre tri godine, mogao bi, ipak, da bude izgrađen u naselju Tulbe u Vranju, pošto Gradska uprava preko tendera vrednog 15 miliona dinara traži firmu koja će odraditi projektno-tehničku dokumentaciju.

U planu je izgradnja turističko-ugostiteljskog kompleksa u kome će se snimati filmovi i serije, ali i gde će posetioci na raspolaganju imati hostel, dućane, galeriju, bakalnicu, pekaru, poslastičaru, restoran, vidikovac, muzej, vinski podrum, lokale za stare zanate, binu sa tribinama i park.

Kompleks će se graničiti sa Zlatiborskom i Ulicom Otona Župančića, kao i sa koritom reke. Kako je istaknuto u urbanističkom projektu, koji je Art uradio još 2021. godine, nekoliko kuća i pomoćnih objekata, kao i bazen „Delfin“, koji se nalaze na toj lokaciji, biće srušeni.

Objekti će biti u duhu stare tradicionalne arhitekture. Objekti treba da odražavaju tradicionalnu starobalkansku arhitekturu orijentalnog tipa, po izgledu i materijalizaciji, sa objektima u nizu ili slobodnostojećim, maksimalne spratnosti do dva sprata – piše u dokumentaciji.

U planu je i podzemni parking sa ulazom iz Zlatiborske.

Kako je istaknuto i pre tri godine, kada je kompleks prvi put najavljen, ideja je da se Vranje učini prepoznatljivim, kao i da se posveti pažnja delima čuvenog Bore Stankovića.

Prijave na tender su otvorene do 13. novembra, a procenjena vrednost je 15 miliona dinara.

Izvor: Južne vesti Foto: BIZLife

autor BIZLife

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli