O primeni Konvencije za zaštitu nacionalnih  manjina u Ambasadi Republike Češke u Beogradu

O primeni Konvencije za zaštitu nacionalnih  manjina u Ambasadi Republike Češke u Beogradu

18 јула, 2022 0 By aleksandra

Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu, u saradnji sa Ambasadom Češke Republike u Beogradu i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog organizovala je danas sastanak sa predstavnicima ambasada i međunarodnim organizacijama u Beogradu. Tema sastanka je bila primena Konvencije za zaštitu nacionalnih manjina.

Dana 12. jula 2022, u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope u Srbiji, u zgradi ambasade je za predstavnike diplomatskih misija organizovan brifing o problematici Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina. Goste je pozdravio i sa prioritetima češkog predsedavanja Savetu Evrope upoznao ambasador Tomaš Kuhta. Na temu situacije i zaštite nacionalnih manjina u Srbiji potom su govorili šef beogradske Kancelarije Saveta Evrope Tobias Flesenkemper i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalnog Gordana Čomić, koja je dala odgovore na brojna pitanja.


Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić informisala je učesnike sastanka o četvrtom mišljenju o Srbiji Savetodavnog komiteta o sprovođenju Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina.

Šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper je predstavio aktivnosti saradnje Saveta Evrope u Srbiji, uključujući i Horizontal Facility II.

(izvor: veb sajt kancelarije SE u Beogradu i Ambasada RČ)

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli