„SVOME GRADU“: Na spektaklu u Lebanu nastupili bokseri iz Srbije, Rusije, Grčke, Španije, Belorusije, Gruzije i Slovačke

„SVOME GRADU“: Na spektaklu u Lebanu nastupili bokseri iz Srbije, Rusije, Grčke, Španije, Belorusije, Gruzije i Slovačke

18 јула, 2022 0 By aleksandra

IZVOR SPORTSKA STRANA JUGA

Drugu godinu zaredom uspešno opština Lebane i bokserski kamp Čip organizuju veče internacionalnog profi boksa „Svome gradu“, okupivši ljubitelje ovog sporta na jednom mestu – u centru Lebana.

„Veliku zahvalnost dugujem lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na podršci i organizaciji jedinstvenog takmičenja u Srbiji ovog tipa“ – rekao je Darko Stanković.

„Utisci su i ove godine pozitivni, publika je bila u prilici da prati još uzbudljivije mečeve u odnosu na prošlu godinu – istakao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović čestitavši prvenstveno pobednicima mečeva, ali i svim učesnicima koji su došli iz drugih zemalja i dodao da mu je želja da svake naredne godine budemo još bolji u organizaciji.

Sinoć su svi posetioci mogli da prate 6 profi mečeva, boksere iz Belorusije, Grčke, Španije, Gruzije, Slovačke, Rusije i da drugu godinu zaredom podrže miljenike publike Nikolu Džonija Stevanovića, Saru Marjanović i domaćeg Darka Stankovića. Ove godine u Lebanu na reviji boksa rukavice je ukrstio i bronzani sa Olimpijskih igara u Tokiju bokser Kataev.

Bokserka Sara Marjanović je poručila da iako u Srbiji postoje predrasude o ženama u boksu to je plemenit sport u kome se stiče kondicija „Vidim dosta mladih ovde u publici i veliko mi je zadovoljstvo, mogu da ih pozovem da se makar rekreativno bave boksom i da ne razmmišljaju o povredama, jer se mnogo ozbiljnije dešavaju i u ostalim sportovima“.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli