Dan mladih na Crvenom Krstu

Dan mladih na Crvenom Krstu

4 августа, 2022 0 By aleksandra

Kancelarija za mlade Gradske opštine „Crveni Krst“ planira obeležavanje Međunarodnog dana mladih i to organizovanjem humanitarnе sportskо – kulturne večeri „Dođi na Rovče“.

„Po tradiciji, naša Kancelarija za mlade svake godine obeležava važne datume, a Međunarodni dan mladih je za nas svakako jedan od najvažnijih datuma tokom kalendarske godine. Već drugu godinu za redom povodom Međunarodnog dana mladih organizujemo manifestaciju „Dođi na Rovče“. Posetioci mogu uživati u takmičenju u basketu, što je i osnov ovog događaja, ali i u pratećem programu gde će se prisutnima predstaviti Anip „Mozaik“ svojom igrom i pesmom, Prva školska zadruga“Prvi maj“  Trupale, svojim dostignućima iz oblasti robotike, tekvondisti i drugi gosti iznenađenja. Manifestaciju započinjemo rok svirkom Emina i Baxtera, a zatim nastavljamo sa takmičarskim delom – istakla je Milica Selkić, predsednica Kancelarije za mlade GO „Crveni Krst“ i dodaje:„Manifestacija će biti humanitarnog karaktera. Sav novac od kotizacija ekipa, kao i dobrovoljni prilozi organizatora i rukovodstva GO Crveni krst uplatiće se na račun Todora Stojanovića koji je na lečenju u Turskoj od svog rođenja i još uvek mu nije dijagnostikovano od čega boluje“.

Podršku u organizaciji ovog događaja  pruža i sama Gradska opština „Crveni Krst“, ali i par privatnih kompanija. Događaj je otvorenog tipa i održava se 10. avgusta sa početkom od 16.00 h  na sportskim terenima „Rovče“ u Niškoj tvrđavi.

„Pozivamo naše sugrađane da se priključe i da pruže podršku celom projektu. Jako je važno da o mladima govorimo svakog dana, da brinemo o njihovim potrebama, a ono što je najvažnije jeste da svi zajedno učinimo Niš i GO „Crveni Krst“ još boljim mestom za život“ – poručuju iz Kancelarije za mlade GO Crveni Krst.

Podsetimo, Međunarodni dan mladih je godišnji događaj koji se obeležava 12. avgusta. Prvi put je obeležen 2000. godine. Dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i ostala pitanja omladine od 15 do 30 godina starosti. Vrlo često se meša sa Svetskim danom omladine. izvor Kancelarija za mlade Grada Niša

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli