Festival poljskih filmova od utorka u Univerzitetskoj biblioteci u Nišu

Festival poljskih filmova od utorka u Univerzitetskoj biblioteci u Nišu

17 новембра, 2023 0 By aleksandra

postavio Energy press foto A.B.

Sedmi put po redu ljubitelji filmova moći će da uživaju u festivalu poljskih filmova “Visla”. Ove godine on će se održati od 21. do 23. novembra u “Univerzitetskoj biblioteci Nikola Tesla”, a na programu su četiri ostvarenja.

Gledaoci će imati priliku da pogledaju raznovrstan program koji se sastoji od najnovijih poljskih produkcija, kažu organizatori. Prikazaće se nagrađivani debiji i nova dela režisera čiji je rad predstavljan i raniih godina.

Prve večeri od 17.30  biće projektovana drama 25 godina nevinosti, u režiji Jan Holoubeka. Narednog dana 22. novembra u istom terminu gledaoci će moći da pogledaju film Brižit Bardo Predivna. 

Glavni junak Adam živi sa majkom koju uznemiravaju službenici Službe bezbednosti. Adamov otac je branio Albion kao pilot u Drugom svetskom ratu i više se za njega nije čulo. Nije poznato da li je ostao u Engleskoj ili se vratio u zemlju i krije se da bi izbegao progon – navodi se u saopštenju“

ednjeg dana festivala na repertoaru će se naći dva filma. Komedija Krštenje režisera Jakub Skoczena emitovaće se od 16 i 30. Nakon toga, ostvarenje Crna ovca počeće od 18 sati.

Festival poljskih filmova u organizuju “Fondacija Vspieram” i “Mladi ambasadori”, uz podršku “Univerzitetske biblioteke Nikola Tesla”.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli