Kampanja za podizanje svesti o raku dojke u Belom Dvoru u organizaciji Međunarodnog kluba žena, na čijem je čelu gospođa Barbora Kuhtova

Kampanja za podizanje svesti o raku dojke u Belom Dvoru u organizaciji Međunarodnog kluba žena, na čijem je čelu gospođa Barbora Kuhtova

27 септембра, 2023 0 By aleksandra

postavio Energy press

Povodom nastupajućeg meseca borbe protiv raka dojke, koji se tradicionalno obeležava širom sveta u oktobru, Međunarodni klub žena, na čijem je čelu gospođa Barbora Kuhtova, po drugi put je u Beogradu organizovao kampanju edukacije i podizanja svesti o ovom karcinomu.

Glavni događaj održan je u utorak 26. septembra u Belom Dvoru, uz prisustvo i veliku podršku Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, kao i ambasadora Tomaša Kuhte, državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Srbije prof. dr Ferenca Vicka i mnogih drugih.

Na početku manifestacije, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar se kao domaćin obratio prisutnima, a potom i dr Katarina Bajec, direktorka klinike Acibadem Bel Medik, kao i gospođa Barbora Kuhtova, predsednica Međunarodnog kluba žena.

Nakon obraćanja predstavnika Ministarstva dr Vicka i Njenog Kraljevskog Visočanstva, održana je prezentacija i panel diskusija. Učesnici panela bili su: dr Lana Ilić – Todorić, radiolog, prof. dr Džihan Uras, opšta hirurgija, prof. dr Erdem Guven, rekonstruktivna hirurgija, i dr Zoran Tomašević, onkolog.

Više informacija o događaju: https://www.lifelineaid.org/podrska-kraljevskog-para…/…

izvor: Ambasada Republike Češke u Beogradu

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli