NAJNOVIJI KORONA PRESEK Zaraženih slično kao juče, raste broj preminulih

NAJNOVIJI KORONA PRESEK Zaraženih slično kao juče, raste broj preminulih

8 јануара, 2022 0 By aleksandra

Izvor Blic

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 22.947 osoba, od kojih je pozitivno 7.652 dok je, nažalost, 23 osobe preminulo. Na respiratorima je 83 pacijenta, a hospitalizovano je ukupno 2.216.

Podsetimo, u Srbiji su juče na korona virus testirane 22.193 osobe, od kojih je bilo pozitivno njih 7.539 dok je, nažalost, 17 osoba preminulo. Na respiratorima je 84 pacijenta, a hospitalizovano je ukupno 2.215 osoba.

U kovid bolnici u Batajnici se nalazi nešto mmanje od 300 pacijenata a broj prijema je značajno manji nego u prethodnom talasu, rekla je za RTS zamenica direktorke Aleksandra Spurnić.

Prema rečima doktorke Spurnić tokom jučerašnjeg dana je u kovid bolnici u Batajnici bilo 22 prijema dok je tokom septembra, kada se punila bolnica u prethodnom naletu korone, taj broj bio i 80.

„U ovom trenutku imamo manje od 300 pcijenata, na intezivnoj nezi je oko 40 pacijenata.Kada se u prethodnom talasu u septembru bolnica punila imali smo prijem i po 80 pacijenata a danas je ta slika značajno lakša. Danas u Batajnici rade tri intezivne nege a bilo ih je i po šest“, rekla je gostujući u Jutarnjem Dnevniku zamenica direktorke kovid bolnice u Batajnici.

Doktorka Spurnić kaže da se čini da je sada omikron soj dominantan ali i da u populaciji i dalje cirkuliše i delta soja koji ima daleko težu kliničku sliku.

„Kada je reč o pacijentima koji su kod nas na lečenju uglavnom su to nevakcinisane osobe, stariji i pacijenti sa hroničnim bolestima. Među novozaraženim ima i dosta mladih“, kaže doktorka.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli