Od 15. marta počinje prijava za penzionerske kartice

Od 15. marta počinje prijava za penzionerske kartice

13 марта, 2023 0 By aleksandra

  Postavio Energy press foto E.V.

Ministar Siniša Mali izjavio je da će od 15. marta početi prijave penzionera zainteresovanih za penzionersku karticu i dodao da na nju ima pravo 1,65 miliona građana koji će uživati u brojnim olakšicama kao što su popusti u radnjama i pogodnosti pri plaćanju računa.

Vlada Srbije preporučila je organima državne uprave, autonomnih pokrajina i lokalnim samoupravama da preduzmu mere koje bi omogućile ostvarivanje pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica, a pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima da omoguće ostvarivanje tih pogodnosti.- Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za izdavanje Penzionerske kartice, podneće zahtev i dobiće karticu. Počev od 15. marta 2023. godine, preko ovog portala, kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda, na jednostavan način moći ćete da podnosete zahtev za Penzionersku karticu.- navode u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Glavne pogodnosti koje donose penzionerske kartice su popusti u radnjama koje će uticati na materijalni standard građana. 

– Kako bismo izradili Penzionerske kartice i na što bolji način pripremili mrežu društveno odgovornih pravnih lica i preduzetnika koji će obezbediti posebne popuste za vas, i preduzeli sve aktivnosti kojima se omogućuju dodatne pogodnosti po osnovu dobijenih bodova, sa primenom penzionerskih kartica nove generacije počećemo od jeseni. Do tada ćemo vas blagovremenim i jasnim informacijama pripremiti da na što efikasniji način iskoristite pogodnosti koje će vam, sigurni smo, značajno poboljšati materijalni standard – kažu iz PIO fonda.Korišćenje „penzionerskih kartica“ biće omogućeno penzionerima od 1. oktobra, a zahvaljujući njima imaće pravo na brojne pogodnosti, prvenstveno na popuste u radnjama i kod plaćanja računa.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli