Otvoren i drugi mlekomat u Beogradu: Mesto gde možete kupiti sirovo mleko s farme

Otvoren i drugi mlekomat u Beogradu: Mesto gde možete kupiti sirovo mleko s farme

25 септембра, 2023 0 By aleksandra

izvor: n1info.rs

„Spas za mala gazdinstva“ – tako akciju sa mlekomatima u Beogradu opisuje njihov osnivač Marko Krsmančić. Trenutno ih u Beogradu ima dva, ali, kako za N1 kaže Krsmančić, planira se postavljanje još nekoliko.

I dok se proteklih dana povećava spisak namirnica sa oznakom „Bolja cena“, Beograd dobija još jedan „Mlekomat“ kao spas za mala gazdinstva. Njegov osnivač kaže da mleko sa farmi stiže direktno do ovog frižidera, a pokazao je i kako on funkcioniše.

Prvi mlekomat postavljen je još u julu na Bežanijskoj kosi, a u subotu je u BEO šoping centru postavlje i drugi.

Kako objašnjava Krsmančić, da biste natočili mleko, potrebna vam je flaša, a ko je nemate, možete je kupiti za 100 dinara. U mlekomatu na Bežanijskoj kosi možete kupiti sirovo kravlje i kozje mleko, dok u BEO šoping centru toči se samo kravlje mleko.

Cena mleka je 100 dinara za pola litra i 200 dinara za litar mleka.

Mleko može da se plati i karticom, koja se samo prisloni na označeni deo.

Mleko u dva automata je sa farme Glišić koja živi u Deliblatskoj peščari.

„Ja sam ovu ideju video u inostanstvu i želeo sam da je implementiram na naše tržište i da prenesemo taj deo sa zdravom hranom, da ljudi znaju odakle mleko dolazi. Sarađujemo sa farmom Glišić s kojom imamo više nego partnersku saradnju“, kaže Krsmančić.

Naglašava da se mleko testira pri svakom preuzimanju, a da se na mlekomatu menja svakog ili svakog drugog dana.
Na pitanje N1 da li se planira da ideju proširi van Beograda, kaže:
„Za sada je ideja da pre svega imamo još lokacija u Beogradu, da na taj način pokušamo da pomognemo malim proizvođačima, jer dobijaju fer cenu i sa kojom mogu da planiraju duži ostanak na selu. Imamo dosta prijava i farmera koji žele da učestvuju u ovome. To pokazuje da radimo pravu stvar“, rekao je sagovornik N1.
Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli