Promocija knjige o spomenicima vojnika  i ratnika na Univerztietu u Nišu  

Promocija knjige o spomenicima vojnika  i ratnika na Univerztietu u Nišu  

28 фебруара, 2022 0 By aleksandra

Energy press

Knjiga pod  nazivom ‚‚Spomenici vojnika i ratnika na Starom groblju u Nišu‚‚autora Miroslava Veličkovića biće promovisana u četvrtak 03. marta 2022. godine u Velikoj sali Univerziteta u Nišu sa pošetkom u 18 sati.
Na promociji će  pored autora govoriti:mr Novica S.Ranđelović,predsednik Udruženja stvaralaca Niša ‚‚Car Konstantin‚‚,mr Radoje Kostić koji je ujedno i recenzent knjige.On,između ostalog, u recenziji navodi da se ‚‚Autor  nije ograničavao samo da identifikuje ratnike /njih 379/.Za dobar deo njih je na osnovu pisanih izvora uspeo da rekonstruiše životni put, podvige i zasluge,odlikovanja ponekad teške i tragične sudbine,primere nezahvalnosti naroda za koje su lili krv po bojištima širom Balkana…Knjiga je jedini pravi i trajni spomenik prošlosti jendopg naroda…‚‚napisao je mr Kostić.
O ovom veoma značajnom delu za naš grad i šire  govoriće i protođakon Dalibor Midić arhivist Pravoslavne Eparhije niške, Dragan Ilić autor veb sajta starogrobljenis.rs.
Pomociju knjige ‚‚Spomenici vojnika i ratnika na Starom groblju u Nišu  muzičkim numerama obogatiće prijatelji Udruženja stvaralaca Niša ‚‚Car Konstantin‚‚   

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli