Serijal edukativnih i kulturnih dečijih radionica “KULTURICA”

Serijal edukativnih i kulturnih dečijih radionica “KULTURICA”

21 марта, 2023 0 By aleksandra

Povodom Međunarodnog dana pozorišta za decu i mlade, Međunarodnog dana lutkarstva i Međunarodnog dana pozorišta, a u okviru Nedelje izvođačkih umetnosti, organizujemo dečiju radionicu u petak, 24. marta u 18 časova u prostorijama Pozorišta lutaka u Nišu (Bulevar dr ZoranaĐinđića 7) koju će voditi naši saradnici iz Pozorišta lutaka.

Naši najmlađi sugrađani će imati priliku da iza kulisa dožive Pozorište lutaka, saznaju kako nastaje predstava, kako se prave lutke i kostimi, upoznaće glumce i čuti njihova iskustva.

Nakon edukativnog dela, deca će uz priču o Venecijanskom karnevalu imati radionicu pravljenja lutkica, kostima i karnevalskih maski.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje dete za učešće na radionici do četvrtka, 23. marta ili do popunjavanja kapaciteta radionice i to preko formulara koji se nalazi na sledećem LINKU.

Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale potrebne za rad obezbeđuje organizator.

EU info kutak u Nišu pokreće novi serijal edukativnih i kulturnih radionica namenjenih deci uzrasta od 5 do 14 godina, sa ciljem postavljanja temelja kulture kao sastavnog dela odrastanja i obrazovanja, a sve kroz igru, zabavu i interaktivno druženje.

Serijal “KULTURICA” pokrećemo u saradnji sa kulturnim ustanovama iz Niša koje će deliti svoja znanja, kreativnost i veštine sa najmlađima, radeći na promociji kulturnog nasleđa, sličnosti i razlika u kulturi, istoriji i vrednostima između Srbije i zemalja Evropske unije.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli