ZAJEDNIČKIM INSPEKCIJSKIM NADZOROM U CILJU ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

ZAJEDNIČKIM INSPEKCIJSKIM NADZOROM U CILJU ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

14 марта, 2024 Off By aleksandra

postavio Energy press

U cilju zaštite i unapređenja životne sredine, na inicijativu predsednika Gradske opštine Palilula Niš Bratislava Vučkovića, 11.marta organizovan je zajednički sastanak republičke inspekcije zaštite životne sredine, u oblasti poverenih poslova, gradske inspekcije zaštite životne sredine sa resornim inspektorima Grada Niša i komunalne inspekcije Gradske opštine Palilula.

U veoma sadržajnom razgovoru određeni su ciljevi zajedničkog rada na unapređenju saradnje i zaštite životne sredine. „Kroz zajedničko postupanje na terenu svaka inspekcija bi preduzimala mere iz domena svojih nadležnosti. Očekujemo usaglašavanje sa zakonskim normama i odredbama gradskih odluka od strane nadziranih subjekata.

Ovom aktivnošću, ciljna grupa nadzora bi bili korisnici dimničarskih usluga sa dimovodnim objektima i uređajima, sa posebnim akcentom na ugostiteljske objekte, kao i vulkanizerske radnje po pitanju nekomunalnog otpada i starih guma“, istakli su učesnici sastanka. Gradska opština Palilula je za ovu aktivnost obezbedila transportna vozila i potrebnu logistiku.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli