ZAŠTO JE FOLKLOR BITAN ZA RAZVOJ DECE?

ZAŠTO JE FOLKLOR BITAN ZA RAZVOJ DECE?

30 августа, 2023 0 By aleksandra

postavio Energy press

Evo i odgovor za sve vas koji to do sada niste znali i za one koji imaju neobjašnjive predrasude:
Narodne igre imaju nemerljiv značaj za razvoj deteta. Da, psihički i fizički, jer nadmašuju onu osnovnu potrebu za aktivnošću deteta i kretanjem zbog toga što obuhvataju sve oblike kretanja.
Najpre hod, pa trčanje i skokovi, značajno utiču na bitan fizički razvoj deteta.
Igranjem narodnih igara kroz različit spektar koreografija, kombinovanje sa narodnom nošnjom i kratkim intervalima u oblačenju istih, telo deteta se razvija i vidno poboljšava korišćenje i slabijih ekstremiteta.
Sve to doprinosi razvoju koordinacije, tehnike pokreta deteta, a omogućava i sticanje brzine, snage, istrajnosti, spretnosti i izdržljivosti. Narodne igre sprečavaju loše držanje tela.
Dečije igranje je pored kretanja i sredstvo za razvijanje karakternih osobina. Posebno se odnosi na snalažljivost, smelost i upornost.
Igrajući dete postaje snalažljivije, stiče potrebnu brzinu i koordinaciju pokreta, ritmičko izražavanje uz muziku, dok javni nastupi igraju važnu ulogu u razvoju detetove ličnosti. Ujedno razvija se kolektivni duh i disciplina koja u kombinaciji sa učenjem kulture i tradicije svog i drugih naroda daje kvalitativno napredovanje u psihičkom razvoju deteta.
Sve navedeno je samo deo pozitivnih aspekata folklora na odrastanje vašeg deteta.

Folklor je više od igre!
Folklor je Ljubav i jedna velika porodica.
Folklor je osmeh, druženje, zajednička putovanja…
Folklor je prijateljstvo za celi život!
Upis novih članova od 18. Septembra

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli