„Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

  „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

17 фебруара, 2023 0 By aleksandra

Postavio Energy press

Vitomirka Trebovac (Novi Sad,1980.) je novosadska i regionalna savremena pesnikinja autentičnog i prepoznatljivog pesničkog izraza. U rutini svakodnevice, na svom biciklu, na svom radnom mestu u „Bulevar books-u“, kroz neprekidna fizička i duhovna lutanja, Vitomirka pronalazi one emocije zajedničke svima nama, tihu ali postojanu ljudskost, prigušena ali duboka osećanja. Kod Vitomirke, mali svet postaje veliki, a jedan od načina da ga istražimo jeste poezija, jer „u pesmi je sve organsko“. Drugi način je posmatranje: „nekad samo sedim i gledam svet i to je isto kao i da čitaš“.

Vitomirka Trebovac je završila Filozofski fakultet u Novom Sadu. Do sada je objavila 4 knjige poezije:

„Plavo u boji“ (Škart, Beograd, 2011)

„Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni“ (LOM, Beograd, 2017)

“Dani punog meseca” (LOM, Beograd, 2020)

“Dovoljno je malo sunca” (LOM, Beograd, 2023)

Sa Vitomirkom Trebovac ćemo razgovarati o poeziji, stvaralaštvu, inspiraciji, malom i velikom svetu, o nama, slabostima i snazi žene, biciklima i danima punog meseca.

Pozivamo vas na književni razgovor „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ koji će se održati u petak 24. februara od 17h u prostorijama Kutka (Vožda Karađorđa 5 – Niš).

Razgovor vodi naša saradnica Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Ideja ciklusa je da zajedno sa istaknutim  književnicima i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene I ženskom identitetu u našem društvu.

Svi koji žele da prisustvuju, potrebno je da popune prijavni formular:  https://euinfo.civicatalyst.org/zene_stvaraju_vitomirka

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli