Najpoznatija opera na svetu “Toska” biće izvedena na Beogradskoj kapiji u Nišu

Najpoznatija opera na svetu “Toska” biće izvedena na Beogradskoj kapiji u Nišu

21 маја, 2024 Off By aleksandra

postavio Energy press

Na Beogradskoj kapiji, jednom od najlepših istorijskih lokaliteta u Nišu, biće izvedena jedna od najpoznatijih i najlepših opera na svetu – “Toska”. Ovaj jedinstveni operski spektakl zakazan je za 31. maj od 21 sat.

Ovaj jedinstveni muzički događaj organizuje Srpska omladinska filharmonija pod dirigentskom palicom maestra Andrića, a u čast slave Grada Niša Sveti car Konstantin i carica Jelena.

“U slavu 100 godina od smrti kompozitora Pučinija, biće izvedena jedna od najboljih opera na svetu sa Srpkom omladinskom filharmonijom, diritentom Zoranom Andrićem i sa solistima iz Italije, Venecuele, Beograda, Novog Sada i Niša, što garantuje vrhunski umetnički doživljaj”, saopštili su organizatori.

Opera “Toska”, delo čuvenog italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija, poznata je po svojoj emotivnoj dubini, dramatičnosti i predivnim arijama. Priča o strasti, ljubavi i žrtvovanju oduševljava publiku širom sveta više od jednog veka, a sada će i Nišlije imati priliku da uživaju u ovom remek-delu.

Ovo je prilika da se kultura i umetnost približe široj public u prelepom ambijentu Beogradske kapije.

Srpska omladinska filharmonija i maestro Andrić pozivaju sve građane Niša i njihove goste da dođu i uživaju u ovoj izuzetnoj muzičkoj večeri.

izvor: GP018

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli