Zamena straih gudačkih instrumenata u Simfonijskom orkestru u Nišu

Zamena straih gudačkih instrumenata u Simfonijskom orkestru u Nišu

21 маја, 2024 Off By aleksandra

postavio Energy press

Muzičari niškog Simfonijskog orkestra su početkom godine dobili po prvi put u svojoj istoriji nove instrumente. Tom prilikom oko trećina njih je dobila nove instrumente, dok su ostali i dalje morali da nose svoje lične instrumente od kuće i da sviraju na njima bez naknade.

Skupština grada Niša je odobrila još 15 miliona dinara za kompletiranje gudačkog orkestra novim instrumentima.

deo duvačkih instrumenata koji su neophodni za nesmetan proces odvijanja rada“, poručila je Tatjana Veličković Minčić, direktorka Simfonijskog orkestra Niš.

Njih u narednom periodu očekuje veliki događaj, tačnije opera „Kavalerija rustikana“ Pjetra Masanjija. Ona će biti izvedena u Narodnom pozorištu 11. i 13. juna.

Takođe, biće deo programa obeležavanja gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena. U nalazištu „Medijana“ će izvesti mini koncert pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića, a nastupiće solisti Aleksandra Ristić, Marko Milisavljević i Kristina Đorđević.

Na Svetski dan muzike 21. juna je pripremljen spektakl na Letnjoj pozornici. Sa Simfonijskim orkestrom će nastupiti beogradski „Big bend“, ali i džez muzičar Stjepko Gut.

izvor: GP018

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli