Nišlija  Rastko Blagojević na svetskom prvenstvu u  Francuskoj

Nišlija  Rastko Blagojević na svetskom prvenstvu u  Francuskoj

15 фебруара, 2023 0 By aleksandra

IZVOR SKINIS.ORION.RS

Otvoreno je 47. svetsko prvenstvo u alpskom skijanju, na kome će se skijaši iz preko 70 nacija takmičiti u 5 disciplina – spust, superveleslalom, paralel, veleslalom i slalom.

Jedan od predstavnika Srbije i član Ski Kluba NIŠ biće Rastko Blagojević, višestruki prvak države i trenutno jedan od najperspektivnijih skijaša naše zemlje. Rastko ima 24 godine, a ujedno je i apsolvent Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Već 15 godina je aktivan takmičar, koji beleži uspehe još od malih nogu.

Pored Rastka Blagojevića ove godine će Srbiju predstavljati i Veselin Zlatković (SK Midžor-Knjaževac) i Iva Nikolić (Beogradski Ski Klub).

Sa njima su trebali da nastupe i Rašo Jevremović, Aleksa Tomović i Dušan Vojnović ali nažalost zbog povreda neposredno pred takmičenje propuštaju ovaj sportski dogadjaj.

Ovogodišnje svetsko prventsvo se održava u Kurševelu i Meribelu (Courchevel, Maribel) u Francuskoj, koji pripadaju svetski poznatom skijalištu Tri doline (Les 3 Vallees).
 Najveće skijalište na svetu Kurševel je kao domaćin pripremio prave izazove za sve učesnike ovog velikog takmičenja!

 Pre samog finala očekuju nas kvalifikacije 16.02. i 18.02., nakon čega nam predstoji veliko finale 17.02. – Veleslalom i 19.02. – Slalom. Start prve vožnje oba finala biće u 11h sa live prenosom na Eurosport-u.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli