Simfonija različitosti u Novom Pazaru

Simfonija različitosti u Novom Pazaru

11 јануара, 2023 0 By aleksandra

  Izvor Radio Televizija Novi Pazar  Postavio Energy press

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i Matica bošnjačka pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije organizovali su koncentr pod nazivom Simfonija različitosti. U koncertnoj dvorani novopazarskog kulturnog centra nastupale su primadone Beogradske opere: Jadranka Jovanović, Nataša Tasić Knežević i Danijela Jovanović.

Nastupu operskih diva: Jadranke Jovanović, Nataše Tasić Knežević i Danijele Jovanović u Novom Pazaru prisustvovao je minister turizma i omladine Husein Memić, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Rejhan Kurtović, i savetnica u Ministarstvu kulture, Alma Rizvanović. Koncertu su prisustvovali i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednica skupštine grada Anela Halilović Šemsović, kao i rukovodstvo lokalnih samouprava Prijepolja i Sjenice, te šefica Kancelarije OEBS-a Rut Grosman.

Publika je uživala uz arije pupularnih operskih dela: ”O Sole mio”, ”Santa Lucija”, ”Kum”… ”Simfonija različitosti” u Novom Pazaru potvrdila je da muzika briše sve granice i da umetnost ima univerzalni jezik.

Primadona svetskog glasa, operska diva Jadranka Jovanović rekla je da je zahvalan novopazarskoj publici, sa kojom se susreće drugi put, za atmosferu i energiju koju je osećala.

“Zahvalna sam im i na dobroti i ljubavi koja mi je dolazila, zaista su bili divna publika. Radovala sam se ovom koncertu i bila prilično uzbuđena. Ovo je moj drugi dolazak u Novi Pazar, koji je trebalo da se dogodi ranije. Očito da su se tek sada sklopile kockice u divnu priču i koncert”, izjavila je Jovanović.

Koncert su organizovali Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i Matica bošnjačka pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.    ”Cilj nam je bio unapređenje kulturne ponude u Novom Pazaru. Mislim da smo to večeras uspeli”, izjavio je rektor Internacionalnog univerziteta Suad Bećirović.

Gosti koncerta bili su Kulturno umetničko društvo Mladih i KUD ‘’Golija’’.

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli