Svečano otvorena srpska škola „Sveti Sava“ u Solunu: Vrpcu presekli iguman Metodije i ministar Milićević

Svečano otvorena srpska škola „Sveti Sava“ u Solunu: Vrpcu presekli iguman Metodije i ministar Milićević

28 јануара, 2024 Off By aleksandra

postavio Energy press

Svečanost povodom otvaranja škole u novim prostorijama i proslave Savindana organizuje se pod pokroviteljstvom Srpske pravoslavne crkve

U Solunu je danas osvećena i svečano otvorena Srpska dopunska škola „Sveti Sava“ u novim prostorijama, pri Kancelariji Manastira Hilandar u Solunu, koju će pohađati ukupno 94 učenika.

Škola je svečano otvorena u prisustvu ministra bez portfelja zaduženog za dijasporu Đorđa Milićevića, arhimandrita Metodija, igumana Manastira Hilandar, upravnika Kancelarije Manastira Hilandar u Solunu protojereja-stavrofora Aleksandra Pavlovića i konzula Srbije u Solunu Jasmine Milačić.

Vrpcu su zajedno presekli iguman Metodije i ministar Milićević. Otkrivena je tabla na kojoj piše – Sveti Manastir Hilandar sa očinskom ljubavlju daruje ovu školu u slavu i čast Svetom Savi. Iguman sa svojim bratstvom u Solunu 27. 1. 2024.

Svečanost povodom otvaranja škole u novim prostorijama i proslave Savindana organizuje se pod pokroviteljstvom Srpske pravoslavne crkve, Manastira Hilandar, Republike Srbije i Republike Grčke i biće nastavljena u hotelu „Makedonia Palace“ u 19 časova.

izvor: 24sedam.rs

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli