Izložba „EU i Srbija saradnja koja traje“

Izložba „EU i Srbija saradnja koja traje“

9 маја, 2024 Off By aleksandra

postavio Energy press

U okviru obeležavanja 9. maja Dana Evrope, EU info kutak Niš organizator je  izložbe „EU i Srbija saradnja koja traje“. Izložba će biti postavljena u EU info kutku Niš, Vožda Karađorđa 5 u periodu od 9. maja do 5. juna 2024. svakog radnog dana od 9 do 17 sati.

Izložba „EU i Srbija – saradnja koja traje“ ističe ključne aspekte saradnje između Evropske unije i Srbije u različitim sektorima. Sadržaj izložbe podseća na bezvizni režim koji omogućava slobodno putovanje građana Srbije u zemlje članice EU, dok sporazum o slobodnoj trgovini olakšava razmenu dobara, usluga i kapitala. Programi podrške obrazovanju, zdravstvu i lokalnom razvoju deo su ove informativne postavke koja posetiocima daje priliku da se bliže upoznaju sa rezultatima dosadašnjih projekata i mogućnostima koje pružaju programi EU u ovim oblastima.

Posebnu pažnju javnosti privlače programi koji su namenjeni preduzetnicima i razvoju privrede, kao i oni programi koji daju podršku na polju zaštite životne sredine. Građanke i građani Niša imaće priliku da se informišu i o podršci u sektoru kulture, saobraćaja i inovacija.

Vrata EU info kutka Niš otvorena su za sve koji traže informacije o dostupnosti aktuelnih programa i mogućnostima koji oni pružaju građankama i građanima Srbije kroz pozive i konkurse.

izvor: GP018 foto:GP018

Podelite
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Podeli